Aktuellt

ECAD huvudtalare vid Drogfokus 2018

Publicerad: 2018-12-18

Vid konferensen Drogfokus inledde ECADs generalsekreterare med att berätta om bokstaven N i ANDT strategin utifrån ett hållbarhetsperspektiv. 

Vilken är civilsamhällets roll för narkotikabekämpningen?

Föreläsningen filmades av utbildningsradion...

Hur kan vi prata om narkotika? - Erik Leijonmarck förklarar

Publicerad: 2018-12-10

I Navid Modiris podd HUR KAN VI diskuterar ECADs Generalsekreterare metadebatten om narkotika i ett 90 minuter långt samtal.

Vilka förhållningssätt finns? Hur kan man prata om narkotika? Vilka är de bästa argumenten för och emot avkriminalisering och legalisering av narkotika? Hur kan vi förbätta samtalsklimatet om narkotika?
 

...

Drogkurage - gäller oss alla!

Publicerad: 2018-11-22

Det är du som förälder, lärare, kollega, syrra, brorsa, farsa, morsa som kan försöka påverka så att knarket inte hamnar i kroppen på någon i din närhet.

Det skriver Jessica Vikberg, tullare och ordförande i Riksförbundet narkotikafritt samhälle....

Om Organiserad Brottslighet, Narkotikahandel och Våld

Publicerad: 2018-09-10

Under ECADs 25:e Borgmästarkonferens tillika Sverige mot Narkotika samt det sjätte Världsforumet mot Narkotika som ägde rum i Göteborg i maj 2018 avhandlades ämnet narkotikahandel och organiserade brottslighet. Föreläsaren var Associate Professor, tillika Senior Fellow Vanda-Felbab Brown, som är verksam vid Brookings Institute i New York och en ledande expert på dessa frågor.

Vanda...

Almedalen och Valet 2018

Publicerad: 2018-08-31

 

Under Almedalsveckan 2018 samarrangerade ECAD, Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS) och Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) utfrågningar av vad riksdagspartierna vill göra i kriminal- och narkotikapolitiken under parollen #Tryggare Tillsammans.  RNS generalsekreterare Per Johansson sammanfattar budskapen och kommenterar partiernas inställning....